NieuwsbriefSoso Lobi | Geschiedenis

De wortels van Soso Lobi liggen in het Wij Willen Wat Vrouwenproject. Als onderdeel van de Werkgroep Surinamers de Pijp in Amsterdam, die in 1983 werd opgericht, heeft zij een belangrijke functie vervuld bij de verder ontwikkeling c.q. emancipatie na met namen Surinaamse .


Voornaamste doel

Het voornaamste doel van dit project was om vrouwen uit hum isolement te halen en zicht te laten bij- | omscholen voor een betere positie in de maatschappij.  Door middel van het organiseren van komakandra’s (samenkomsten) werd geïnventariseerd waar de behoeft lag en werden doe-cursussen, maar ook trainingsweekenden, sociaal culturele activiteiten, informatieve en voorlichtingsavonden gehouden.

Er werden ook plannen ontwikkeld en ideeën uitgewisseld voor het opzetten van met name kinderopvang, omdat de vrouwen, die zicht toen bij het project hadden aangesloten, vaak alleenstaand waren, overdag werkten of voor hun gezin zorgden. Dit project heeft tot 1990 bestaan.


De Werkgroep

Na het opheffen van de Werkgroep Surinamers de Pijp in 1992 bleven enkele vrouwen elkaar ontmoeten (bij elkaar thuis, op de markt, op andere bijeenkomsten en feesten) en ondersteunen.

Soso Lobi staat voor Alleen Maar Liefde en biedt ondersteuning op het (brede) sociaal maatschappelijk vlak, maar ook op het emotionele. Wijzelf definiëren het als een srefi-jepiegroep; we helpen elkaar, maar ook anderen.

Soso Lobi adviseert – gevraagd en ongevraagd – en tracht samen met anderen verschillende doelen te bereiken. Het voornaamste doel is werken aan zelfrespect en geloof in eigen kunnen.


8 maart 2005

Sinds 8 maart 2005 zijn wij geformaliseerd tot een vereniging, momenteel bestaande uit drie bestuursleden. Daarnaast heeft de vereniging een multicultureel ledenbestand van 380 mannen en vrouwen, waarvan een vaste kern (60) actief deelneemt en participeert. Er is een groep van (ervaringen)deskundigen actief, die ons bijstaat en waar nodig ondersteunt. Er zijn diverse Commissies ingesteld.


Locatie en contact

Soso Lobi maakt op dit moment gebruik van locaties die beschikbaar worden gesteld.

Voor meer informatie over onze organisatie kunt u contact opnemen met onderstaande gegevens.